Anledningen att den är så perfekt som bjudmat är att den sköter sig själv i ugnen (2 timmar) medans du dukar och gör dig i ordning.
Fläskfilé i ugn
1 fläskfilé
3 dl grädde
1 brk cream fraiche
1-2 tsk sambal oelek
0.75 dl soja
Sätt ugnen på 150 grader.
Putsa köttet fint. Skär köttet i cm tjocka skivor. Lägg köttet i en ugnssäker form. Vispa samman övriga ingredienser i en skål och häll detta över köttet. Ställ in på nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Lägg en bit folie över formen efter ca 45 minuter.
Tips
Sambal Oelek är väldigt kryddstarkt så använd endast 1 tsk om du inte tål allt för stark mat.
Om såsen skär sig, ta ur köttet och vispa såsen ordentligt och lägg sedan tillbaka köttet.
Kycklingfiléer kan delas eller läggas i hela och kotletter behöver inte skäras i bitar.
Kycklingen är klar efter 1 ½ timme.
Servera med potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar