Läste Fredrik Schelins blog "Njutbart" på alltommat.se och blev inspirerad att testa en kombination av dessert + vin som han serverat på en mat och vin provning. Enligt honom själv hade det gått ett sus genom lokalen och alla var lyriska över smakupplevelsen. Så nu har jag gjort min första beställning ur systembolagets beställningssortiment och det blev #7218802 Saracco Moscato d'Asti, 2010. Till detta ska det serveras en vanilj och äppel pannacotta.
Vanilj och äppel pannacotta
3 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
3 msk strösocker
1 st gelatinblad
1 msk äppelmos
Häll vatten i en skål och lägg i gelatinbladet och låt det stå och bli mjukt.
Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt sjuda i 2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan. Tillsätt äppelmoset.
Ta upp gelatinbladet och rör ner det i blandningen så att det löser sig (det får inte koka när du lägger i gelatinbladet för då skär det sig).
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas/skålar och ställ in i kylen minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.
måndag 18 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar