Pastasås är en av mina favvorätter, så enkelt och så gott. Det känns som att det går att göra smakvariationer i all oändlighet. Tricket är cream fraiche, vet inte hur jag skulle klara mig utan denna lilla underbara burk! Till pastasåsen testade vi en pasta från Zeta och den kommer vi att köpa igen, älskar när pastasåsen snirklar sig in i hålet i pastan, mums!
Pastasås med skinka, sugarsnaps & soltorkadetomater 4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
120 g läckörökt skinka (vanlig påläggsskinka)
1 fpk babyspenat
1 orange paprika
1 tråg sugarsnaps
6-8 soltorkadetomater
2 brk saffran och tomat cream fraiche
salt
svartpeppar
timjan
Hacka lök och vitlök och stek gyllene i en stekpanna. Strimmla skinkan, soltorkadetomater och sugarsnaps. Skär paprikan i bitar. Skölj ev spenaten. Tillsätt ingredienserna i stekpannan och rör ner cream fraiche. Låt puttra under tiden som pastan kokar. Smaka av med salt, peppar och timjan.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
120 g läckörökt skinka (vanlig påläggsskinka)
1 fpk babyspenat
1 orange paprika
1 tråg sugarsnaps
6-8 soltorkadetomater
2 brk saffran och tomat cream fraiche
salt
svartpeppar
timjan
Hacka lök och vitlök och stek gyllene i en stekpanna. Strimmla skinkan, soltorkadetomater och sugarsnaps. Skär paprikan i bitar. Skölj ev spenaten. Tillsätt ingredienserna i stekpannan och rör ner cream fraiche. Låt puttra under tiden som pastan kokar. Smaka av med salt, peppar och timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar