Pasta på sicilianskt vis 4 portioner
Pesto
1 kruka basilika
60 g hackad sötmandel
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
0.5 röd chili
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svartpeppar
Mixa samtliga ingredienser till en grynig massa.
Koka spagetti. Grovriv 100 g parmesan och halvera 1 ask körsbärstomater.
När spagettin är klar häll av vattnet och blanda spagettin med pesto (låt pastan vara ganska blöt för då blandar sig enklare peston). Rör ner körsbärtomater och parmesan.
Servera med en grönsallad eller morotsstavar.
lördag 9 april 2011
Pasta på sicilianskt vis
Jag skulle nog kalla detta för pesto men det kanske är så här peston görs i sicilien, jag har aldrig varit där men skulle väldigt gärna åka dit och äta massa god pasta. Peston smakar väldigt mycket vitlök så det är nog bäst att stanna hemma efter att ha njutit av denna enkla middag.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar