Den här veckan är det middagsfrid igen, skönt! Igår åt vi en enkel och god kycklingsallad. Kycklingen passar även utmärkt att servera med potatisklyftor i ugnen eller ris.
Kyckling 4 portioner
500 g kycklingfilé
2 msk vatten
2 msk balsamvinäger
1 msk soja
1 msk olja
0.5 msk honung
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär varje kycklingfilé 3 gånger på längden. Rör samman övriga ingredienser i en bunke och lägg i kycklingen. Lägg ut kycklingen i en ugnsform och häll över blandningen. Stek i ugnen i ca 25 minuter.
Sallad 4 portioner
150 g vit quinoa
1 brk svarta bönor
1 ask ruccola eller annan sallad
1 päron
1 rödlök
2 tomater
1 ask sockerärtor
Koka quinoa enligt anvisningen på paketet.
Skölj svarta bönorna och ruccolan. Kärna ur och skär päronet i bitar. Skär och skiva rödlöken i tunna skivor. Skär tomaten i klyftor. Skär sockerärtorna i strimmlor. Blanda samman den kokta quinoan , bönorna, ruccolan, päronet, rödlöken, tomaterna och sockerärtorna i en skål. Häll den varma kycklingmarinaden över salladen och servera med kycklingen.
onsdag 20 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar