Maggan är en pärla på att göra matiga pajer! Här kommer en ny variant på taco paj, så enkel att göra och smakar så otroligt gott.
Tacopaj
Pajskal
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl (ev behövs mer mjöl)
2 msk kallt vatten
Tärna smöret och lägg det i en bunke, tillsätt vetemjöl och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila insvept i plastfolie i kylen i ca 30 minuter (har du bråttom kan du hoppa över detta). Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ungsfast form. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Under tiden pajskalet är i ugnen gör du i ordning fyllningen.
Fylling
400-500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 brk tacosås
1 brk cream fraiche
1 påse riven ost
Stek färsen och tillsätt tacokrydda, tacosås, cream fraiche och riven ost. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och dekorera med tomatskivor och lökringar. Ställ in i ugnen och grädda i 10-15 minuter.
Servera en god sallad till.
tisdag 12 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar