tisdag 12 april 2011

Maggans tacopaj

Maggan är en pärla på att göra matiga pajer! Här kommer en ny variant på taco paj, så enkel att göra och smakar så otroligt gott.

Tacopaj

Pajskal
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl (ev behövs mer mjöl)
2 msk kallt vatten
Tärna smöret och lägg det i en bunke, tillsätt vetemjöl och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila insvept i plastfolie i kylen i ca 30 minuter (har du bråttom kan du hoppa över detta). Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ungsfast form. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Under tiden pajskalet är i ugnen gör du i ordning fyllningen.


Fylling
400-500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 brk tacosås
1 brk cream fraiche
1 påse riven ost

Stek färsen och tillsätt tacokrydda, tacosås, cream fraiche och riven ost. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och dekorera med tomatskivor och lökringar. Ställ in i ugnen och grädda i 10-15 minuter.

Servera en god sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar