
Jag kunde ändock inte låta bli att använda lite av surdegen till ett ostbröd från Leilas 'one more slice', det skulle endast vara 1 dl så jag väntar ivrigt på att få sätta in brödet i ugnen, än så länge ser det lovande ut.
Ostbröd 1 plåt
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1.75 msk flingsalt
2 tsk honung
2 tsk sirap
1 dl olivolja
1 dl surdeg av vete
2 dl durumvete
11-12 dl vetemjöl special
200 g västerbottenost
200 g fetaost (jag uteslöt detta då jag inte hade fetaost hemma)
Smula jästen och rör ut den i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung, sirap och surdeg.
Tillsätt durumvete och vetemjöl och arbeta degen i maskin i ca 10 minuter. Strö över lite mjöl och låt degen jästa till dubbel storlek i ca 1.5-2 timmar.
Dela degen i 2 delar och kavla ut degen till en rektangel och strö över rikligt med ost. Rulla till en rulle från långsida till långsida.
Pensla en plåt med olivolja. Dela rullen i 9 bitar och lägg i plåten med snittytan uppåt med ca 1 cm mellanrum. Bullarna ska jäsa fast i varandra.
Sätt ugnen på 200grader och låt brödet jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Pensla brödet med lite vatten, strö över flingsalt, oregano och riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
ummmmm va jag njuter, underbart gott!!! nygräddat och längtar till frukost i morgon!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar