Jag får tacka min vän Elin D som bidragit med detta recept.
Chiligryta med mörkchoklad ca 6 portioner
500 g nötfärs
1 brk krossad tomater
1 brk cocktailtomater (mutti)
2 grovt hackade gula lökar
3 skivade vitlöksklyftor
1 finshackad röd chili
0.5 dl hot chilisås
2 köttbuljongtärningar
1 dl vatten
1 msk soja
1.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
2 tärnade röda paprikor
2 brk sköljda vita bönor
50 g hackad mörk choklad
2 msk hackad persilja
Koka upp tomatkross/cocktailtomater, lök, vitlök, chili, chilisås, buljongtärningar och vatten i en gryta. Smula ner nötfärsen och sjud i ca 10 minuter. Tillsätt soja, paprika och bönor. Sjud yttligare i 10-15 minuter.
Koka upp tomatkross/cocktailtomater, lök, vitlök, chili, chilisås, buljongtärningar och vatten i en gryta. Smula ner nötfärsen och sjud i ca 10 minuter. Tillsätt soja, paprika och bönor. Sjud yttligare i 10-15 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Rör ner chokladen precis innan servering och strö över persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar