Renskavspanna med vilda smaker 4 portioner
1 kg potatis
2 gula lökar
250 g champinjoner
2 pkt renskav
3 morötter
2 lagerblad
1 tsk svensk senap
1 tsk soja
1 msk viltfond alt 1 buljongtärning
1.5 dl vatten
2 dl grädde
salt
peppar
smör
svartvinbärsgelé
Skala och koka potatisen.
Hacka löken och skär champinjonerna i fjärdelar. Stek detta i smör på hög värme i ca 5-8 minuter. Tillsätt renskaven och stek vidare i ca 8 minuter på medelhög värme. Smaksätt med 2 lagerblad, senap, soja, vatten, grädde, fond/buljong, salt och peppar. Låt puttra i ca 5 minuter.
Koka upp vatten och lite salt i en kastrull, skala och skär morötterna i cm breda slantar och koka dessa i ca 4 minuter.
Släng lagerbladen och servera renskavspannan med potatis, morötter och svartvinbärsgelé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar