Detta är en favorit här hemma, förutom att spagetti carbonara smakar otroligt gott så är nog det bästa av allt att rätten är klar och serverad på 10 minuter!....helt min typ av vardagsmat, fort, gott och enkelt.
Spagetti Carbonara 4 portioner
4 port spagetti
1-2 pkt bacon
1-2 vitlöksklyftor
4 ägg
1 dl grädde
3 dl riven parmesanost (varav 1 dl till servering)
salt och svartpeppar
Koka spagettin.
Klipp bacon i bitar och stek den knaprig tillsammans med krossad vitlök. Riv parmesanost fint. Vispa samman ägg, grädde, salt, svartpeppar och 2 dl parmesan i en bunke.
Släng vitlöken och låt baconen rinna av på en bit hushållspapper.
Häll av vattnet när spagettin kokat klart och lägg sedan tillbaka spagettin i kastrullen, tillsätt bacon och äggblandningen och rör snabbt till en krämig konsistens.
Smaka eventuellt av med lite mer salt och svartpeppar. Strö över mer parmesanost vid servering.
torsdag 24 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar