"Den söta brulén gifter sig perfekt med de marinerade hallonen och som pricken över i. Det kommer att bli som ensymfoni i munnen helt enkelt. "
Vit chokladbrûlé 10-15 portioner
4 dl vispgrädde
2.5 dl mjölk
140 g vit choklad
1 dl socker
8 st äggulor
1 dl rörsocker
400 g hallon
2 dl hallonvin
Hacka den vita chokladen. Koka försiktigt upp grädde och mjölk. Häll i den hackade chokladen och rör tills den löst sig. Låt svalna till ljummet.
Rör ihop äggulorna och strösockret och vispa ner detta i gräddmjölken och sila ner blandningen i 10-15 portionsformar.
Grädde formarna i vattenbad i ugnen i 125 grader i 40-60 minuter. Känn med en sticka. När krämen "stabiliserat" sig är den färdig. Ta ut och låt kallna.
Lägg hallonen i hallonvinet för att marinera i minst en timme innan de ska ätas.
Strö rörsockret över formarna precis innan servering och bränn av ytan så att den karamelliseras och blir gyllene.
Lycka till!
OMG disse ser jummi ut vennen, må prøves :-) klemmmmmer
SvaraRaderaDe var helt gudomliga! Ska försöka blogga om sorben som vi åt till. Kramaaaaaaaaaaaaaaaaar!
SvaraRadera