Allt i ett kyckling med äppelsalsa 4 port
1 morot
200 g palsternacka
300 g kålrot
8-10 potatisar
450 g kycklingfilé
olivolja
rosmarin
salt
svartpeppar
4 äpplen
4 banansharlottenlökar
2 stjärnanis
1 dl vatten
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär moroten i 1 cm breda slantar. Skär palsternacka och kålrot i 1 cm stora bitar. Skala och dela potatisen i 4-6 klyftor per potatis. Lägg rotfrukterna i en djup ugnsplåt och ringla över 1 msk olivolja, 0.5 msk rosmarin, 1 krm svartpeppar och 2 krm salt. Ställ in detta i ugnen i 10 minuter.
Dela kycklingfilé på längden ca 4 bitar per kycklingfilé. Lägg dem i en bunke och blanda ner 1 msk olivolja, 1 tsk rosmarin, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Ta ut plåten efter 10 minuter och lägg kycklingen på rotfrukterna. Ställ in i yttligare ca 13-15 minuter.
Äppelsalsa
Skala och kärna ur äpplena, dela dem i cm stora tärningar. Hacka bananschalottenlökarna fint. Häll äpplena, löken, stjärnanis och 1 dl vatten i en kastrull och koka allt i ca 15 minuter.
tisdag 11 januari 2011
Allt i ett kyckling med äppelsalsa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar