onsdag 24 augusti 2011

Snabb och enkel fisk i ugnen

Hittade en nyhet från Findus i frysdisken som jag rekommenderar er att testa. Enkel och god fisk som tillagas direkt i sin påse i ugnen. Fisken smakade riktigt gott och den delade sig så där perfekt när man stoppade gaffeln i den. Det finns två smakerna "Citron och persiljesmör" och "Nordiskt örtsmör".

Till detta serverade jag potatismos och kokta morötter.


måndag 22 augusti 2011

Matig sallad

I somras bjöd kusin Hanna oss på en otroligt god matig sallad som jag tyvärr inte har receptet på men som jag använde som inspiration till detta recept. Ska be Hanna om receptet så lovar jag att det kommer på bloggen snart, så Hanna om du läser detta kan du väl maila mig, tack!

Matig sallad med matvete eller mathavre 4 portioner
4 portioner kokt matvete eller mathavre
1 liten burk (150g) pesto med soltorkade tomater
1 lime
1 röd paprika
1/2 gurka
1 ask cocktail tomater
2 st avokado
1 pkt fetaost
1 granat äpple
1 påse blandsallad

Koka matvete/mathavren enligt beskrivningen på förpackningen. Häll peston i en bunke och tillsätt den kokta matveten/mathavren och rör om. Pressa ner limesaften och rör om. Låt svalna. Dela och skär paprika, gurka, tomater och rör ner i blandningen. Skär avokadon i tärningar och vänd ner i bunken. Smula i fetaosten och vänd även ner blandsalladen försiktigt. Dela granatäpplet och "banka" ur kärnorna (jag brukar använda baksidan på en träslev). Vänd runt och servera. Vi grillade en kycklingfilé och åt till men det behövs inte för sallade känns väldigt matig och mättande.

söndag 21 augusti 2011

Tips! Fylld baguette

Spanade runt i kylskåpet efter något gott att äta och fastnade då på baksidan av en burk med soltorkade tomater. Detta ska jag testa så jag passar på att skriva ner det här på bloggen så jag kommer ihåg det.

baguette
zeta soltorkade tomater
mozzarella
prosciutto
färsk basilika
olivolja
peppar

Skär snitt varannan centimeter tvärs över en baguette. Fyll varje "ficka" med Zeta soltorkade tomater, mozzarella, prosciutto och färsk basilika. Droppa över olivolja och peppra lite. Grädda i ugnen ca 10 minuter i 220 grader.

Visst låter det gott!!!

torsdag 18 augusti 2011

Favorit i repris - Kyckling i krämigsås av parmesan och vitlöksost

Detta är ett recept skapat från en riktigt lyckad kylskåpsrensning. Vad jag har förstått är att flera av er som följer bloggen testat detta och tyckt det varit riktigt gott! Kul! Så här kommer en favorit i repris.

Kyckling i krämig sås av parmesan och vitlöksost 4 portioner
4 kycklingfileér
1 dl riven parmesanost
1 brk cream bonjour vitlök
2.5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
1-2 tsk sambal oelek (ta lite till om du gillar mat med sting)
1 tsk rosmarin
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
3 morötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfileérna och stek dem i lite smör i en stekpanna tills de blir lätt gyllene. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Toppa kycklingen med balsamvinäger, rosmarin, italiensk salladskrydda, salt och svartpeppar. Skala och skiva morötterna i cm stora slantar och lägg runt kycklingen. Rör samman cream bonjour vitlök, grädde, mjölk, sambal oelek och parmesan i en bunke, salta och peppra lite. Häll röran över kycklingen och grädda i ugnen i 20 minuter.
Servera ris och grönsallad till.
MUMS!!!

Sött + Sött = Sant

Då bröllopet stundade i utlandet så bakade vi (jag) en bröllopstårta själv och bjöd på till midsommar. Det var galet kul att baka tårtan och få dekorera den precis som jag själv vill. Måste säga att jag är super nöjd med resultatet!

Till tårtan bjöd vi på ett super gott sött dessertvin som jag rekommenderar er att testa Castiôn Moscato d'Asti nr 7873, 85kr. Smaken har inslag av päron, fläder, honung och citrus.

Rött och Rosé

Snyggaste vinboxen på systemet måste vara denna! Finns på systemets beställningssortiment nr 70455.

Men godaste boxen i sommar är helt klart detta smakrika röda vin från Barone Ricasoli, Toscana. Vilket fynd! Smak med inslag av fat, körsbär, basilika och lakris. Detta kommer bli vårat husvin i vinter! 229kr nr 12300.

Ett paket yoghurt över?...

...då kan du baka ett härligt fullkornsbröd! Brödet är enkelt att baka och ska sätts in i ugnen medans den är kall. Jag hittade ett nytt recept i en Sköna Hem Country Life och som vanligt när jag ska till och baka saknar jag några ingredienser så jag har blandat lite hej vilt ur skafferiet och jag håller tummarna att jag lyckats. Nedan kommer 2 recept, tidningens Lättbakat Fullkornsbröd följt av Åsas yoghurtbröd. Beskrivningen följer mitt recept men det går enkelt att byta ut mot tidningens.

Lättbakat fullkornsbröd 2st
1 liter yoghurt
1 paket jäst
1 dl mörk sirap
2 dl linfrö
1+1 dl solrosfrö (1 dl ska vara till formen)
1+1 dl pumpakärnor (1 dl ska vara till formen)
1 msk salt
10 dl fullkornsmjöl av dinkel, 600g
4 dl fint rågmjöl, 220g
smör till formarna

Åsas yoghurtbröd 2st
1 liter yoghurt
1 paket jäst
1 dl mörk sirap
2 dl linfrö
1 dl hackad hasselnötter
1+2 dl solrosfrön (2 dl ska vara till formen senare)
1 msk flingsalt
4 dl rågmjöl
5 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
smör till formarna

Häll yoghurten i en kastrull och värm den till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sirapen och rör om. Häll över den varma yoghurten och rör om så att jästen löser sig ordentligt. Tillsätt linfrö, 1 dl solrosfrö, hasselnötter, salt, mjöl och havregryn. Rör samman så att allt blandas till en smidig deg. Degen ska vara ganska lös. Låt degen jästa i 1 timme under plastfolie.
Smörj 2 brödformar med smör och häll i 1 dl solrosfrö i botten på formen. Fördela degen i formarna och strö över 1 dl solrosfrö och platta till lite lätt så att fröna fastnar i degen.
Ställ in formarna på ett galler på den nedersta falsen och sätt igång ugnen på 200 grader.
Grädda i 1 timme och täck med aluminiumfolie, sänk temperaturen till 175 grader och grädda i yttligare 20 minuter eller tills innertemperaturen på brödet är 98-100 grader.
Ta ut och stjälp upp bröden, täck med bakduk och låt kallna.

tisdag 16 augusti 2011

Lång och härlig sommar...nu är jag tillbaka!

Nu är sommaren snart över och hösten knackar på. Jag ber om ursäkt att jag inte har varit närvarande här på bloggen under ett par månader och tyvärr inte heller svarat på era kommentarer men ni ska veta att jag blir väldigt glad när jag läser era snälla kommentarer, tack!
Under sommaren har jag som bilden visar blivit "fru" och det känns helt underbart! Bröllopet blev ett underbart minne för resten av livet! Sedan har vi fortsatt sommaren i full fart med renovering av vardagsrum och kök och däremellan njutit av lediga dagar på landet.
Hoppas att ni också haft en skön sommar med mycket god mat och vin.
Nu hoppas jag att detta inlägg inte bara är ett gästspel utan att jag får tid över på kvällarna till att blogga.
//åsa